Blogs

Του Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΙΑΔΗ (Υπεύθυνος Έργων Πρασίνου)

Κήπος

Διάφοροι λόγοι συνηγορούν στην δημιουργία ενός κήπου. Αυτοί οι λόγοι είναι δυνατόν να αφορούν την κάλυψη ψυχολογικών αναγκών (μεράκι ή εκτόνωση από τα προβλήματα της καθημερινότητας) ή να αφορούν ανάγκες επαγγελματικές (δημιουργία κήπου στους περιβάλλοντες χώρους εταιριών) ή καθαρά πρακτικές (παραγωγή λαχανικών και φρούτων), καθώς επίσης και λόγοι που αφορούν την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού δηλαδή κήπους σε δημόσιους χώρους.

Ανεξαρτήτως τον λόγο που εγκαθίσταται ένας κήπος, ύψιστη σημασία έχει η καλή μελέτη για την δημιουργία του που θα έχει σαν συνέπεια την μακροβιότητά του, αλλά και το μικρότερο δυνατό κόστος και σε οικονομικό αλλά και περιβαλλοντικό επίπεδο (π.χ. σπατάλη νερού).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΗΠΟΥ

Το κυριότερο που χρειάζεται είναι η διάθεση η οποία θα συνοδεύεται από ένα μολύβι, ένα χαρτί και μια μετροταινία.

Το δεύτερο είναι η πολύ καλή σκέψη του τι χρειάζεται να παρουσιαστεί και με ποιον τρόπο.

Αν την εκτέλεση του έργου αναλάβει κάποιος επαγγελματίας, τότε η πολύ καλή συνεννόηση μεταξύ του πελάτη και του εργολάβου είναι επιβεβλημένη. Αρχή της αρχιτεκτονικής τοπίου είναι ο κήπος να αναδεικνύει το οικοδόμημα.

Με βάση λοιπόν τις ανάγκες για τις οποίες θα δημιουργηθεί ένας κήπος και εκείνης της αρχιτεκτονικής τοπίου, ξεκινά ο σχεδιασμός.

Η εργονομία του κήπου η οποία στηρίζεται στην επιλογή των θέσεων φύτευσης, στην τοποθέτηση των κατασκευών, στην εγκατάσταση του αρδευτικού συστήματος και σε άλλα τεχνικά θέματα, είναι παράμετροι οι οποίες πρέπει να αντιμετωπισθούν και που έχουν σαν συνέπεια την λειτουργικότητα του κήπου, για την κάλυψη των αναγκών των ενοίκων μιας κατοικίας ή των χρηστών του χώρου της επιχείρησης ή του πάρκου σε δημόσιο χώρο.

Σε κάθε χώρο μικρό ή μεγάλο μπορεί και επιβάλλεται να δημιουργηθεί ένας κήπος, μια εστία πρασίνου.

Για κάθε χώρο μπορούμε να βρούμε και να συζητήσουμε την λύση.