Της Αναστασίας Σπύρτου.

Αν υπάρχει ένα ζήτημα, το οποίο απασχολεί όλα τα νοικοκυριά, ανεξαιρέτως, αυτό είναι σίγουρα η καθαριότητα. Ιδιαίτερα, τα τελευταία χρόνια, με την εμφάνιση του κορονοϊού, η προσοχή, που επιδεικνύουμε, είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι στο παρελθόν.

Για το λόγο αυτό, στα στάδια της καθαριότητας έχει προστεθεί και η απολύμανση χώρων κι επιφανειών κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιμηκύνεται κι ο χρόνος, που αφιερώνουμε. Μοιραία, πρ

οκύπτει η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων, που θα προσφέρουν γρήγορο κι αποτελεσματικό καθαρισμό και φυσικά εξοικονόμηση χρόνου. Σε αυτό, εκτός των άλλων, βοηθά κι η προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, ο οποίος θα σας γλιτώσει τόσο από χρόνο όσο κι από χρήμα. Παρακάτω, ακολουθούν τρία gadgets, η απόκτηση των οποίων θα σας λύσει τα χέρια.

Σκούπες stick

Οι σκούπες stick, χάρη στην κάθετη κατασκευή τους, προσφέρουν απόλυτη ευελιξία καθαρισμού, φόρτισης κι αποθήκευσης. Βοηθούν στο να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα οποιοδήποτε σημείο. Ενδείκνυνται, δε, για όσους διαθέτουν κατοικίδια, αφού απομακρύνουν τις ανεπιθύμητες τρίχες σε χρόνο ρεκόρ.

Σκουπάκια χειρός

Τα σκουπάκια χειρός έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν εύκολο, γρήγορο κι αποτελεσματικό καθαρισμό, αφού δεσμεύουν εύκολα τη σκόνη και τα μικροσωματίδια από κάθε σημείο του σπιτιού. Επιπλέον, με τον κάδο να αδειάζει απλά και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, τα χέρια σας παραμένουν καθαρά.

Ατμοκαθαριστές δαπέδου

Ο τρίτος «σύμμαχος» στην εξουδετέρωση των μικροβίων από τις επιφάνειες κι όχι μόνο είναι οι ατμοκαθαριστές δαπέδου. Με τη βοήθεια του ατμού επιτυγχάνεται, συνδυαστικά, αφαίρεση των λεκέδων κι απολύμανση. Σε χρόνο μηδέν, το νερό έχει μετατραπεί σε ατμό, που διεισδύει στους πόρους, εξασφαλίζοντας έναν πιο βαθύ καθαρισμό τόσο σε μαλακές όσο και σε σκληρές επιφάνειες.

Για να φτάσετε, λοιπόν, στο επιθυμητό σημείο, τις περισσότερες φορές δε θέλει κόπο αλλά τρόπο, αρκεί να έχετε εφοδιαστεί με τα κατάλληλα εργαλεία.