Άλλη μία νέα και απαιτητική συνεργασία για την ΕΥΡΩΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ, καθώς η εταιρεία Τηλεματικών Εφαρμογών Υγείας, VIDAVO, μας ανέθεσε τη συντήρηση καθαριότητας στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη.

Μία εταιρεία υψηλού κύρους και τεχνολογικής πρωτοπορίας στο πεδίο των εφαρμογών Υγείας έδειξε την εμπιστοσύνη της στην αξιοπιστία και στην αποτελεσματικότητα της ΕΥΡΩΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ στον τομέα της εφαρμογής υπηρεσιών καθαριότητας.

Η Vidavo, εταιρεία τηλεματικών εφαρμογών υγείας, έχει κερδίσει το στοίχημα καινοτομίας του ιδρυτή της, Παντελή Αγγελίδη, ενός ερευνητή-επιχειρηματία.

Η ζωή (vida) πρωταγωνιστεί ακόμα και στην επωνυμία της. Άλλωστε, ο στόχος της ήταν από την πρώτη στιγμή να συμβάλει με τις υπηρεσίες και τις καινοτόμες εφαρμογές της στη βελτίωση των συνθηκών ζωής ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Όραμά της είναι η υγεία για όλους, παντού και όλες τις ώρες, ενώ αποστολή της είναι να βοηθήσει τους ειδικούς της υγείας να ψηφιοποιήσουν τις υπηρεσίες τους. Η Vidavo, την οποία δημιούργησε ο Παντελής Αγγελίδης το 2002 στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο τις τηλεματικές εφαρμογές στον χώρο της υγείας, έθεσε ένα στοίχημα καινοτομίας που, στα 19 πλέον χρόνια ζωής της, έχει καταφέρει να κερδίσει.

Σήμερα σημαντικό κομμάτι του πελατολογίου της είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, αφού οι εφαρμογές της αφορούν σε μεγάλο βαθμό την πρόληψη και την πρόνοια, οπότε «κουμπώνουν» σε δημοτικές υπηρεσίες όπως η «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα «ΚΑΠΗ». Ενδεικτικό αυτής της φιλοσοφίας είναι για παράδειγμα το Vidahome, ένα προϊόν ανεξάρτητης διαβίωσης για ηλικιωμένους, που με ειδικούς αισθητήρες καταγράφει το συμπεριφορικό προφίλ του ατόμου και στέλνει alert σε οικεία του πρόσωπα όταν χρειαστεί.

Εδώ και δύο χρόνια η Vidavo έχει αναπτύξει το Vida24 Remote Care, ένα ψηφιακό ιατρείο στο cloud, όπου ο γιατρός μπορεί να κάνει την καθημερινή του δουλειά, να «δει» ασθενείς και να συνταγογραφήσει από οποιαδήποτε συσκευή, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή μαζί του και να ενημερώνονται για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις θεραπείες τους.

Μάλιστα, με αυτό το εργαλείο, αλλά και γενικότερα με την πιστοποιημένη πλατφόρμα τηλεϊατρικής της Vidavo, vida24, η εταιρεία συμμετέχει αυτόν τον καιρό στην πρωτοβουλία ψηφιακής αλληλεγγύης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προσφέροντας δωρεάν στον κόσμο και τους γιατρούς τη δυνατότητα να διατηρήσουν πλήρη επαφή τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας.

Παράλληλα, η Vidavo δουλεύει σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ ένα σύστημα προτεραιοποίησης για τα Επείγοντα, το οποίο ήταν σε πιλοτική φάση, με δεδομένες όμως τις ανάγκες αυτής της περιόδου, ένα κομμάτι του έχει μορφοποιηθεί και έχει προταθεί στο υπουργείο προς αξιοποίηση. Την ίδια ώρα η Vidavo δρομολογεί και μια εφαρμογή για virtual visit στον κτηνίατρο.

Η εταιρεία, που απασχολεί 17 επιστήμονες, από πληροφορικάριους και μηχανικούς μέχρι οικονομολόγους υγείας, διαθέτει σταθερές συνεργασίες με την Αλβανία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει πρότζεκτ σε Βέλγιο, Ιταλία και Ισπανία, με τις διεθνείς της δράσεις να αποτελούν το 40% του τζίρου της. Εδώ και λίγο καιρό μάλιστα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SEFAC για την ενσυνειδητότητα της υγείας -το οποίο τρέχει σε Ολλανδία, Σουηδία, Ιταλία και Κροατία- «δανείζοντας» την πλατφόρμα της.