Με χαρά και ιδιαίτερη τιμή, η ΕΥΡΩΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ υποδέχεται τη νέα συνεργασία της, η οποία αφορά σε έναν επιχειρηματικό οργανισμό, ο οποίος τείνει να συμπληρώσει 70 ολόκληρα χρόνια λαμπρής διαδρομής στον χώρο του!

Η εταιρεία «ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ ΑΒΕΕ», η οποία δραστηριοποιείται από το 1952, επέλεξε εμάς να αναλάβουμε τις εργασίες καθαριότητας των νέων εγκαταστάσεών της στην περιοχή του Καλοχωρίου και αυτό μας αποδίδει τιμή, ικανοποίηση, αλλά και σημαντική ευθύνη για ένα απολύτως άρτιο αποτέλεσμα, μέσα από τις υπηρεσίες, τις οποίες θα προσφέρουμε.

Ευχαριστούμε την εταιρεία «ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ ΑΒΕΕ» για την εμπιστοσύνη της…

Λίγα λόγια για τους Μύλους Κεπενού:

Η … σπορά έγινε το 1952 από τον Δημήτρη Κεπενό. Οι ρίζες έπιασαν στο χώμα και έκτοτε η εταιρεία Μύλοι Κεπενού κατάφερε να ακολουθήσει μία σταθερά αναπτυξιακή πορεία χωρίς υπερβολές, παρά τις σειρήνες της εκάστοτε εποχής. Με το πέρασμα των χρόνων ο αρχικός νερόμυλος στην Περιβόλα Πατρών έδωσε τη θέση του σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και μεγάλες υποδομές και η εταιρεία υπό την ηγεσία της δεύτερης γενιάς, του Γιώργου Κεπενού και του αδελφού του Θεόφιλου, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο αλλά και να κάνει εξαγωγές, καθιστώντας τη μία από τις τρεις μεγαλύτερες εγχώριες δυνάμεις στα άλευρα.

Και τώρα οι Μύλοι Κεπενού, κοντά στο να σβήσουν τα 70 κεράκια, βρίσκονται ενώπιον μιας νέας εποχής, καθώς η τρίτη γενιά της οικογένειας αναλαμβάνει τα ηνία.

Χρονιές-σταθμοί της εταιρείας
1952 / Ο ιδρυτής Δημήτριος Γ. Κεπενός δημιούργησε τον πρώτο νερόμυλο στην Περιβόλα Πατρών εξυπηρετώντας τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

1966 / Ο παραδοσιακός υδροκίνητος πετρόμυλος μετατρέπεται σε κυλινδρόμυλο, πράγμα που ως τότε απαγορευόταν.

1967 / Τοποθετήθηκε η πρώτη κυλινδρομηχανή, ρωσικής προέλευσης, και έτσι δημιουργήθηκε ένας πρότυπος για την περιοχή κυλινδρόμυλος.

1978 / Πραγματοποιείται το πρώτο σημαντικό επενδυτικό βήμα με την κατασκευή ενός κτιρίου 450 τ.μ. και 2 ορόφων και την προμήθεια του σχετικού μηχανολογικού εξοπλισμού. Ετσι, η παραγωγή έφτασε τους 25 τόνους το 24ωρο.

1981 / Επεκτείνεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός της εταιρείας και η παραγωγική δυναμικότητα φτάνει τους 48 τόνους ανά 24ωρο.

1986 / Η εταιρεία μετατρέπεται σε Ανώνυμη με την επωνυμία ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ ΑΒΕΕ, στην οποία συμμετείχαν τα τέκνα του Δημητρίου Κεπενού.

1990 / Νέα επέκταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και η δυναμικότητα φτάνει πλέον τους 120 τόνους ανά 24ωρο. Η ποικιλία των προϊόντων αυξήθηκε σημαντικά και έφτασε τις 16.

1998 / Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο εργασιών, τον Ιούλιο, το όραμα του ιδρυτή Δημητρίου Γ. Κεπενού για τη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες αλευροβιομηχανίες της χώρας παίρνει σάρκα και οστά. Με σεβασμό στην παράδοση και την κληρονομιά της πολυετούς πείρας, μία από τις πιο σύγχρονες αλευροβιομηχανίες έβαλε μπροστά τις μηχανές στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών με δυναμικότητα άλεσης 310 τόνους σταριού ανά 24 ώρες.

2001 / Η εταιρεία ολοκληρώνει την εγκατάσταση συγκροτήματος εκφόρτωσης δημητριακών στο λιμάνι της Πάτρας δυναμικότητας 3.000 τόνων δημητριακών ανά ημέρα. Την ίδια χρονιά, η δυναμική πορεία της Μύλοι Κεπενού επισφραγίζεται με τη δημόσια εγγραφή της στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας. Παράλληλα, τέθηκε σε λειτουργία η νέα γραμμή άλεσης σίτου δυναμικότητας επιπλέον 120 τόνων σταριού το 24ωρο.

2003 / Τίθεται σε λειτουργία μία επιπλέον γραμμή άλεσης σιταριού, δίνοντας ώθηση για δυναμικότητα που ξεπέρασε τους 700 τόνους ανά 24ωρο.

2013 / Σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών ξεκινούν τη λειτουργία τους δύο πλήρως εξοπλισμένες αποθήκες στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, επεκτείνοντας την εμβέλεια της εταιρείας σε ολόκληρη τη χώρα.

2020 /Αναλαμβάνει πλέον τη διοίκηση η τρίτη γενιά της οικογένειας.