Τραίνο
Rail Cargo Logistics GoldairΣτο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η εταιρία μας με την “Rail Cargo Logistics Goldair”, μας ανατέθηκε ο πρώτος καθαρισμός του βαγονιού που έκανε το πρώτο -συμβολικό- δρομολόγιο, από Θεσσαλονίκη για Ειδομένη. Ένα δρομολόγιο που αποτελεί την αρχή της απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στη χώρα μας.

Για την πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Σίνδο, τις οποίες η ΕΥΡΩΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ έχει αναλάβει την τακτική συντήρηση, φιλοξενήθηκαν εκτενή ρεπορτάζ στα ΜΜΕ και σας παρουσιάζουμε αυτό που παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα “voria.gr”.

“Παρουσία του υπ. Χρήστου Σπίρτζη έγιναν τα εγκαίνια της λειτουργίας της Rail Cargo Logistics Goldair. Οι στόχοι της νέα σιδηροδρομικής εταιρείας.

Το πρώτο δρομολόγιο της Rail Cargo Logistics Goldair, από Θεσσαλονίκη για Ειδομένη, συμβολικά αλλά και ουσιαστικά αποτελεί το σημείο εκκίνηση της απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στη χώρα μας, εκκίνηση που γιορτάσθηκε σε πανηγυρική εκδήλωση που έγινε στις εγκαταστάσεις της RCLG στη Σίνδο, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, της πρέσβεως της Αυστρίας κ. Andrea Ikic- Boehm, του προέδρου του ΟΣΕ κ. Γιώργου Κακουλάκη, την πρόεδρο της ΡΑΣ κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου, του διευθύνοντος συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Αθ. Σχίζα και υψηλόβαθμων στελεχών των Ελληνικών Σιδηροδρόμων.

Η RCLG, μεικτή εταιρεία με εταίρους την Goldair Cargo και τους κρατικούς σιδηροδρόμους της Αυστρίας, που ως τώρα μετέφερε φορτία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έκανε σήμερα την αρχή με σκοπό, με δικά της πλέον μέσα, σταδιακά να επεκτείνει τη δραστηριότητά της πανελλαδικά και σταδιακά να ενώσει την Ελλάδα με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του δικτύου της Rail Cargo, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου της Goldair κ. Κ. Καλλίνικος.

Η RCLG έχει ήδη επενδύσει 3,5 εκατ. ευρώ και αρχίζει μεταφορική δραστηριότητα με ένα δρομολόγιο την ημέρα, στοχεύοντας ως το τέλος του χρόνου να πραγματοποιεί 2- 3 δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκη- Ειδομένη, ώστε από τις 200.000 τόνους ετησίως, να διπλασιάσει τα φορτία που διακινεί στις 400.000 τόνους“.