Blogs

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΙΑΔΗ (Υπεύθυνος Έργων Πρασίνου)

Ιανουάριος

Λαχανόκηπος Ενσωμάτωση κοπριάς στο έδαφος για να προετοιμασθούν οι χώροι φύτευσης των ανοιξιάτικων καλλιεργειών. Σπέρνονται σε σπορεία με υπόστρωμα ζεστής κοπριάς, για τη δημιουργία φυτωρίων, καρότα πράσα ραπανάκια μαϊντανός. Φυτεύονται (αν δεν υπάρχει παγετός) σκόρδα και κρεμμύδια. Επειδή ο παγετός ανασηκώνει το έδαφος απαραίτητη είναι η καλλιέργεια του για να ξανακάτσει.

Οπωροφόρα Γίνεται ξερίζωμα των νεκρών φυτών. Κλάδεμα οπωροφόρων και καθαρισμός ξερών βλαστών. Απαραίτητη η απολύμανση των εργαλείων με οινόπνευμα από χρήση σε χρήση.

Δένδρα και Θάμνοι Κλάδεμα θάμνων ελεύθερο ή σε σχήμα και διαμόρφωση φυσικών φραχτών. Φύτεμα αειθαλών δένδρων και θάμνων ορθόκλαδων και αναρριχόμενων, εκτός αν έχει πάγο. Πιέζεται γύρω από τα φυτά το έδαφος το οποίο πιθανά έχει ανασηκωθεί λόγω του πάγου.

Τριανταφυλλιές Φύτευση, μεταφύτευση και κλάδεμα εκτός αν έχει πάγο.

Χλόη Καταπολέμηση άλγους (βρύα) που έχουν δημιουργηθεί με θειικό σίδηρο (καραμπογιά). Αερισμός του εδάφους με αεριστήρα χλόης και συλλογή των ξερών υπολειμμάτων. Αν δεν υπάρχει αεριστήρας χλόης η εργασία αυτή μπορεί να γίνει με την τσουγκράνα ή το δικράνι.